nederlands english deutsch espagne
home | sitemap | contact

subsidieadvies, projectmanagement, marktverkenning, matching, nationaal & internationaal

SDE+ 2017 gaat binnenkort open

De SDE+ najaarsronde 2017 is open van 3 oktober tot 26 oktober 2017 met een budget van € 6 miljard.Er zijn weer 3 fasen. In de voorjaarsronde zijn 4.673 aanvragen ingediend voor een totaal budget

sde+ 2017 gaat binnenkort open

LED Verlichting

LED Verlichtingssystemen

Met LED (Light-Emitting Diode) verlichting kan men een besparing realiseren van 30% en meer op de energiekosten voor verlichting en daarmee tevens een evenredige milieubesparing op CO2-en zwaveluitstoot. Dit kan op een simpele wijze:vervangen van conventionele energie verslindende verlichting, zoals TL buizen, gloeilampen, downlighters en halogeenverlichting, door superzuinige LED (Light-Emitting Diode) verlichting.LED als zodanig is 50 jaar geleden uitgevonden, maar de LED toepassing als verlichtingsbron is de laatste 15 jaar in de markt met een forse groei sinds 2011.

Er zijn maar weinig fabrikanten die goede LED verlichting maken. Een van de leveranciers in Nederland van LED verlichting voor wiens klanten wij actief zijn is LEDPLAZA, opgericht in 2002.

LEDPlaza produceert en distribueert LED-verlichting, te weten:

- exterieur verlichting (straatverlichting, voetpaden, wegen, tunnels, parken, parkeerplaatsen, muren en monumenten…)

- binnenverlichting (kantoren, winkels en openbaar gebruik , een ondergrondse parkeergarage, mijnbouw, magazijnen, industriële gebouwen…).


Voor algemene informatie over LED verlichting verwijs ik nu naar The Lightning Association (LA), een belangenvereniging die al in 1930 is opgericht. Klik hier voor de LA Informatiefolder (Engelstalig) over LED Verlichting


Ondernemers (IB of VpB plichtige organisasties) in Nederland en op de Nederlandse Antillen kunnen in 2017 voor 55,5% EIA krijgen wanneer zij investeren in LED verlichtingssystemen. De EIA investeringsbedragen zijn in 2017 afgetopt. € 20 per LED buis van tenminste 120 lm/W en € 25 per 1000 lumen voor LED armaturen van tenminste 100 lm/W.

 

OLED

OLED is een organische lichtemitterende diode (Engels: Organic Light Emitting Diode), doorgaans gebruikt in de vorm van het acroniem oled, is een lichtbron in de familie van de halfgeleiderlichtbronnen. Deze familie bestaat uit anorganische leds (leds), organische leds (oleds) en lasers. Terwijl een led een felle puntbron is, is een oled juist een grote-vlakkenstraler. De emitterende laag van een oled bestaat uit een speciaal type polymeer of kleine moleculen, op basis van koolwaterstofverbindingen. Deze emitterende laag wordt tussen een anode en kathode geplaatst en afgesloten voor lucht en water. De laag licht op wanneer er een spanning over de kathode en anode gelegd wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

domus, Subsidie, subsidies, subsidieadvies, advies, management, financiering, handel, hulp, goed advies, accountants, accountant, geld, energie, duurzaam, van der kuip, Leeksterveld, Haarveld, A7-noord, a7 noord, bedrijventerein, EIA, bedrijvenpark,financiering