Pagina wordt geladen ...
facebook linkedin
Selecteer een land/taal:

Biomassa-energie

Biomassa, reststromen en afval kunnen op verschillende methoden worden omgezet in bruikbare energievormen:  elektriciteit, warmte en gasvormige dan wel vloeibare brandstoffen (biofuels). Afhankelijk van de samenstelling van de input en de gekozen technologie zijn verschillende opbrengsten te verkrijgen.

biomassa-graphic

Verschillende tecnnieken 

Vergisting
Hierbij wordt organisch afval in een afvalvergister gedaan. Met toevoeging van warmte en vocht wordt een versneld vergistingsproces bereikt met als output biogas. Voorbeelden zijn er op vuilstortplaatsen, bij rioolzuiveringsinstallaties en bij veeteeltbedrijven.

Vergassing
Hierbij wordt vaste biomassa, zoals hout, verhit op hoge temperatuur waarbij biogas vrijkomt.

Verbranding
De warmte die vrijkomt bij de verbranding van biomassa en afval wordt met een stoomturbine omgevormd naar elektriciteit

Biofuels
Door toevoeging van bacteriën of enzymen kunnen plantaardig materialen in vloeibare brandstoffen worden omgezet in Bio-ethanol.Door het uitpersen van oliehoudende zaden zoals koolzaad, Jatropha en zonnebloempitten ontstaat ruwe biodiesel die in een veresteringsproces met toevoeging van methanol wordt omgezet in Biodiesel.Door het kraken van de koolwaterstoffen in een zuurstofvrije omgeving door verhitting (pyrolyse) kunnen biomassa en afvalstromen worden omgezet in gasvormige of  vloeibare (bio)brandstoffen.Door het thermisch kraken van koolwaterstoffen kunnen koolstof(verbinding) houdende reststromen uit de landbouw worden omgezet in de tweede generatie biodiesel.

Binnenhalen en binnenhouden van subsidies

Domus Aegis ontzorgt haar klanten op gebied van het binnenhalen en binnenhouden van subsidies. Daarnaast verzorgen wij projectmanagement. Op het gebied van internationalering is Domus Aegis actief in marktverkenning en matching.

Informatie aanvragen

Partner logo's
sitemap | contact | website optimalisatie dotsolutions