Pagina wordt geladen ...
facebook linkedin
Selecteer een land/taal:

Biologische olie

koolzaadveld

Plantaardige olie

Deze olie wordt gewonnen uit de zaden en andere plantaardige bronnen en bestaat uit met name esters van glycerine en vetzuren. Plantaardige olie is vette olie, in tegenstelling tot zogenaamde etherische olie. Voorbeelden van plantaardige olie: amandelolie, arganolie, cacaoboter, hazelnootolie, hennepolie, jatrophaolie, kokosolie, koolzaadolie,  lijnzaadolie, maisolie, olijfolie, raapolie, sacha-inchiolie, sesamolie, sojaolie, zonnebloemolie.

bio sacha inchi olie

Etherische olie

Uit verschillend plantmateriaal worden al eeuwen mengsels van vluchtige, aromatische moleculen gewonnen. Deze mengsels worden doorgaans "olie" genoemd. Etherische oliën geen vet. Ze zijn vloeibaar op kamertemperatuur, maar verdampen al snel bij verhitting en ontbranden gemakkelijk.

De olie worden gewonnen uit verschillende delen van een plant, bijvoorbeeld de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, de schors of het hout (van stam, takken of wortels).

Etherische olie kan op verschillende manieren worden toegepast:

- als smaakstof voor levensmiddelen

- als geurstof in cosmetica

- als alternatief geneesmiddel

- als conserveermiddel

- als grondstof voor de industrie.

etherische olie

Binnenhalen en binnenhouden van subsidies

Domus Aegis ontzorgt haar klanten op gebied van het binnenhalen en binnenhouden van subsidies. Daarnaast verzorgen wij projectmanagement. Op het gebied van internationalering is Domus Aegis actief in marktverkenning en matching.

Informatie aanvragen

Partner logo's
sitemap | contact | cookie instellingen | website optimalisatie dotsolutions