Pagina wordt geladen ...
facebook linkedin
Selecteer een land/taal:

Water, getijde- en golf energie

Van waterkracht wordt gesproken wanneer er energie wordt ontleend aan water. Dit kan door het benutten van hoogteverschil of door gebruik te maken van stroomsnelheid. Bekend zijn de Middeleeuwse watermolens (met waterrad) en de huidige stuwdammen met hun waterkrachtcentrales, waarin hydraulische turbines en generatoren de stromingsenergie van water tussen twee punten met een hoogteverschil omzetten in elektriciteit. Technieken: Peltonturbine, Francisturbine en Kaplanturbine.

Technologische doorbraak is het recente ontwerp van een dynamische getijde-energie dam voor in de Noordzee. Klik op meer informatie op onderstaande foto.

DTP

 

Het beperken van schade door cavitatie (implosie van waterdampbellen zorgen voor schokgolf die schade kan veroorzaken) is van groots belang bij het hydrodynamisch ontwerp. een nieuw en schaalbaar waterenergie ontwerp is van het Belgische bedrijf Turbulent voor in rivieren en kanalen:

Er zijn ook technieken die de getijdenenergie - energie die wordt gewonnen door gebruik te maken van het verschil in waterhoogte tussen eb en vloed - of die golfslagenergie omzetten in elektriciteit. Te noemen zijn vlotters, tapchans en een oscillerende luchtkolom, gekoppeld aan turbines en generatoren. Zie als voorbeeld de Tidal Power Plant bij de Oosterscheldedam:

Ocean Power design voorbeeld:

 

Binnenhalen en binnenhouden van subsidies

Domus Aegis ontzorgt haar klanten op gebied van het binnenhalen en binnenhouden van subsidies. Daarnaast verzorgen wij projectmanagement. Op het gebied van internationalering is Domus Aegis actief in marktverkenning en matching.

Informatie aanvragen

Partner logo's
sitemap | contact | cookie instellingen | website ontwerp Webba